Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo įrenginių kaminas

VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centro Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo įrenginių teritorijoje tęsiamos kamino, išvalyto oro išleidimui į aplinką, statybos. 

Eksploatuojant įrenginius, t.y. mišrių komunalinių atliekų apdorojimo technologinių procesų, vykstančių pastatų viduje, metu (pradedant atliekų iškrovimu, toliau vykstant atliekų apdorojimui) susidaro aplinkos oro teršalai. Yrančios organinės atliekos – pagrindinis kvapų susidarymo šaltinis. Iš visų įvardintų technologinių procesų išsiskiriantis užterštas oras surenkamas ir nukreipiamas į valymo įrenginius – šlapio valymo skruberių sistemą ir biofiltrus. Biofiltruose išvalytas oras į aplinką sklido pro tarpą (apie 3,5 m aukštyje) tarp stogo ir biofiltro.

Siekiant mažinti kvapų koncentraciją aplinkinėse teritorijose, buvo suprojektuotas biofiltrų užsandarinimas ir išvalyto oro išleidimas pro kaminą.

Sausio mėn. dėl dokumentų derinimo darbai buvo pristabdyti, tačiau šiuo metu eina į pabaigą. 2018 m. vasario 15 d. į įmonės teritoriją atvežtas 35 m aukščio kaminas, kuris galingų kranų pagalba per kelias valandas buvo pastatytas į vietą. Šiuo metu vykdomas oro nuvedimo vamzdžių pajungimas.

VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centras informacija