Kviečiame jungtis į švarinimosi akciją „Darom“

VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centras kviečia mąstyti tvariai ir gegužės 7 – 8 d. jungtis į švarinimosi akciją „Darom“. Orientuojant žmonių požiūrį į geresnį atliekų rūšiavimą, „Darom“ akcijos iniciatoriai sugrįžta su iššūkiu – „DAROM IKI GALO. Surink. Rūšiuok. Priduok“. Akcija tai ne sandėliukų ar namų švarinimo metas, tai galimybė, sušilus orams, keliauti į gamtą, į viešas erdves ir savo gerais darbais prisidėti prie aplinkos švarinimo. Gamta turi klestėti, bet ne kentėti nuo žmogaus paliktų, išmestų atliekų.

Šį pavasarį švarinimosi akcijoje kviečiama dalyvauti išmaniuoju formatu. Naujai sukurtoje ir vartotojui pritaikytoje mobiliojoje programėlėje „Mes Darom“ bus sužymėtos ir patogiai nurodytos tvarkytinos teritorijos. Daugiau informacijos galima rasti www.mesdarom.lt.

Visas surinktas ir tinkamai IŠRŪŠIUOTAS atliekas akcijos metu bus galima nemokamai pristatyti į atliekų priėmimo aikšteles. Gegužės 8 d. (šeštadienį) aikštelių darbo laikas ilginamas iki 18 val. Atliekas reiktų rinkti ir rūšiuoti į asmeninius šiukšlių maišus arba akcijos dienomis pasiimti rūšiavimo maišų iš „Mes Darom“ savanorių (savanorių buvimo vietos bus iš anksto skelbiamos mobiliojoje programėlėje „Mes Darom“). 

Uoliausius akcijos dalyvius ir aikštelių lankytojus, tvarkingai išrūšiavusius surinktas atliekas, paskatinsime atminimo dovanėlėmis.

Nerūšiuotos atliekos NEBUS priimamos atliekų priėmimo aikštelėse. Nerūšiuotas atliekas galima pristatyti į Lapių regioninį sąvartyną ir Zabieliškio sąvartyną. Sąvartynas dirbs įprastu darbo laiku ir atliekos priimamos pagal nustatytus įkainius.