KUR PRIDUOTI NENAUDOJAMAS PADANGAS

Vis dar ne visi žino, kad Lietuvoje padangų surinkimas ir perdirbimas jau yra įskaičiuotas į padangų kainą. Gyventojai įsigydami naujas padangas susimoka už jų utilizavimą. Paliekant padangas didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse, nors ir netiesiogiai, už jų perdirbimą gyventojai sumoka dar kartą. Dėl šios priežasties racionaliau jas priduoti padangų verslu užsiimančioms įmonėms, ten kur padangos ir įsigytos.

VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centras informuoja, kad atliekų tvarkymo įstatymo 3418 straipsnis įpareigoja tiek padangų platintojus, tiek transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugas teikiančias įmones priimti iš gyventojų, nereikalaujant papildomo mokesčio (nemokamai), atiduodamas padangų atliekas. Į pardavėjų gretas patenka ne tik specializuotos parduotuvės, bet ir didieji, padangas pardavinėjantys prekybos tinklai.

Kiekvienam gyventojui socialiniu, ekonominiu ir aplinkosauginiu požiūriu svarbu vystyti tinkamiausią padangų atliekų utilizavimo sistemą ir suprasti iš jos gaunamą naudą.

Teisinga padangų utilizacija – ypatingai svarbi tiek gamtai, tiek ir žmogui.

Raginame visus elgtis sąmoningai ir pasirinkti teisingą padangų utilizavimo būdą!

VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centras