„ATLIEKŲ KULTŪROS“ EGZAMINE LAUKIAMAS REKORDINIS SKAIČIUS DALYVIŲ

Atliekų kultūros egzaminą gali spręsti kiekvienas

Balandžio 27 dieną ir nepraleiskite tradiciniu tapusio „Atliekų kultūros“ egzamino, kuriame dalyvauti kviečiami visi Lietuvos gyventojai. Per trejus metus „Atliekų kultūros“ egzamine jau spėjo sudalyvauti kelios dešimtys tūkstančių gyventojų. Visai nesvarbu – gyvenate didmiestyje ar atokiausiame Lietuvos kampelyje, mokotės ar jau seniai primiršote kelią į mokyklą. Laikyti egzaminą nuotoliniu būdu gali kiekvienas, neabejingas mus supančiai aplinkai.

Testo forma pasitikrinti savo žinias apie atliekų prevenciją, tvarkymą, rūšiavimą ir jų perdirbimą galėsite balandžio 27 dieną nuo 9.00 iki 20.00 val., prisijungę prie internetinės svetainės egzaminas.atliekukultura.lt. Visi egzamino dalyviai bus suskirstyti į amžiaus grupes, o atsakymams į klausimus turės 45 minutes.

Egzaminą sudaro uždaro tipo testo klausimai, parengiami kiekvienai egzamino dalyvių grupei atskirai:

  • 1-4 klasių moksleiviams, testą sudaro 15 klausimų;
  • 5-10 klasių moksleiviams, testą sudaro 20 klausimų;
  • 11 klasių ir vyresniems dalyviams, testą sudaro 20 klausimų.

Egzamino dalyviams bus įteikti „Pažengusiojo“, „Žinovo“ arba „Eksperto“ diplomai, o geriausiai pasirodžiusių laukia projekto globėjo, organizatoriaus, partnerių bei rėmėjų įsteigti prizai. Šalies mastu geriausių rezultatų pasiekęs vyresniųjų grupės „Atliekų kultūros“ egzamino dalyvis gaus išskirtinę prekybos slėnio „NØRDIKA“ dovaną – gamtai draugišką transporto priemonę – naują, puikų dviratį.

Daugiau informacijos apie egzaminą ir prizus – jo interneto puslapyje egzaminas.atliekukultura.lt.

Projektą globoja Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija.

Projekto partneriai – Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, šalies regioniniai atliekų tvarkymo centrai: Utenos RATC, Panevėžio RATC, Klaipėdos RATC, Kauno RATC.