„Atliekų kultūros“ egzamino rezultatai

atliekų kultūros egzamino rezultatai

Balandžio 29 d. gyventojai galėjo laikyti „Atliekų kultūros“ egzaminą. Egzamino metu buvo galima pasitikrinti žinias atliekų tvarkymo srityje arba išmokti kažką naujo.

Kauno regione „Atliekų kultūros“ egzamine sudalyvavo 526 gyventojai. Aktyviausi buvo Kauno miesto gyventojai – 262. Tačiau nedideliu skirtumu atsiliko Jonavos rajono savivaldybė su 191 dalyvių.

Iš viso savo žinias „Atliekų kultūros“ egzamine išbandė 477 moksleiviai. Egzaminas buvo sudarytas, atsižvelgiant į dalyvių amžių. Pradinių klasių mokiniai turėjo atsakyti į 15 uždarų testo klausimų, tuo tarpu, visiems vyresniems teko 30 uždarų testo klausimų.

Įvertinus rezultatus, vyresniųjų grupėje eksperto diplomą gavo 19 gyventojų, žinovo – 40, pažengusiojo – 176. Jaunesniųjų grupėje ekspertais buvo pripažinti 28, žinovais – 22, pažengusiais – 27 dalyviai.

Kauno regione jauniausias dalyvis buvo pirmokas, t. y. 7 metų, vyriausias – 60 metų kaunietis.

Aktyviausia 5-12 klasių mokykla buvo Jonavos Senamiesčio gimnazija – 128 dalyviai. Nedideliu skirtumu atsiliko Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazija – 108 dalyviai. Mažiausiųjų kategorijoje, t. y. 1-4 klasių, aktyviausia mokykla buvo Raseinių Šaltinio pagrindinė mokykla – 37 mokiniai. Panašiu dalyvių skaičiumi rungėsi Jonavos Senamiesčio gimnazija – 21 pradinukas ir 20 pradinukų iš Kauno Tirkliškių mokyklos-darželio 1A klasės.

Po 24 mokinius sudalyvavo iš Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijos 5D ir 8B klasių, 23 mokiniai iš Kauno saulės gimnazijos 1F klasės. Dėkojame auklėtojoms, kurių dėka sudalyvavo tikėtina visa klasė.

Suaugusiųjų nuo 18 m. amžiaus grupėje aktyviausi buvo kauniečiai. Kėdainių rajoną atstovavo vienintelė egzamino dalyvė – 19 metų mergina.

Pasitikrinti savo žinias ir toliau gali kiekvienas norintis – tereikia apsilankyti egzamino internetinėje svetainėje ir paspausti „Spręsti“. Tam nereikia net registracijos.

Geriausiai išsprendusiems „Atliekų kultūros“ egzaminą atskiros savivaldybės įsteigė prizus. Dėl jų įteikimo savivaldybių atstovai susisieks su egzaminą gerai išsprendusiais dalyviais.