Akcija „Išmokime teisingai rūšiuoti atliekas“

Spalio 20 dieną Kėdainiuose vyko parodomoji akcija „Išmokime teisingai rūšiuoti atliekas“. Akciją organizavo Kėdainių rajono savivaldybės administracija, Kauno regiono atliekų tvarkymo centras, Gamintojų ir importuotojų organizacijos (VšĮ Pakuočių tvarkymo organizacija, VšĮ Žaliasis taškas, VšĮ Gamtos ateitis) ir UAB „Ekonovus“.

Akcijos metu buvo išpiltas rūšiavimo konteineris skirtas plastiko atliekoms, vertinama, kiek į jį pateko netinkamų atliekų. Susirinkęs gausis būrys mokinių, darželinukų bei aplinkinių gyventojų, dalyvavusių akcijoje, teigė, kad namuose rūšiuoja atliekas. Nors ir gyventojai tvirtino rūšiuoją atliekas, tačiau pasirinktame konteineryje (Chemikų g. 5, Kėdainiai) buvo nemaža dalis ir netinkamų atliekų.

Vaikai paklausti, kodėl gi reikia rūšiuoti, vienbalsiai atsakė – kad padėtume gamtai. Jaunosios kartos žinios ir entuziazmas nuteikia optimistiškai – švietimas ir edukacijos didina visuomenės sąmoningumą atliekų rūšiavimo srityje. Visi kartu išmoksime tinkamai rūšiuoti atliekas ir taip prisidėsime prie gamtos saugojimo sau ir kitam.