„DAROM KARTU SU SDG“ IR KAUNO REGIONO ATLIEKŲ TVARKYMO CENTRU (KAUNO RATC) JAU BALANDŽIO 19-20 D.

Paveikslėlis

Apie iniciatyvą

2024 m. balandžio 19–20 d. Kauno regiono atliekų tvarkymo centras (Kauno RATC) bendradarbiaudamas su „Darom kartu su SDG“ kviečia gyventojus aktyviai kurti ir registruoti tvarkymosi talkas.

Šių talkų metu surinktos ir išrūšiuotos didžiosios atliekos Kauno regione esančiose didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse bus priimamos pagal šioje aikštelėse nustatytą tvarką, bet neįtraukiant jų į fizinių asmenų metinius limitus. Svarbu tik padaryti nuotraukas, kurios patvirtins, jog atliekos surinktos balandžio 19 ar 20 dieną vykusios „Darom kartu su DSG“ platformoje registruotos talkos metu.

Kauno RATC priims atliekas, surinktas minėtomis dienomis „Darom“ akcijos metu didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse iš visų šių savivaldybių:

  • Kauno miesto sav.
  • Kauno rajono sav.
  • Kaišiadorių rajono sav.
  • Jonavos rajono sav.
  • Kėdainių rajono sav.
  • Raseinių rajono sav.

Iniciatyvų registracija: mesdarom.lt/darom-kartu/

Daugiau informacijos apie nustatytą atliekų priėmimo tvarką: https://www.kaunoratc.lt/paslaugos/gyventojams/

Kviečiame ne tik aktyviai kurti įvairias aplinkosaugos iniciatyvas, bet ir žymėti tvarkytinas vietas specialiame žemėlapyje zemelapis.mesdarom.lt/ .
Gyventojai, norintys prisidėti prie aplinkos švarinimo, gali naudotis čia pateikta informacija – pagal galimybes pasirinkti užterštą tvarkymosi plotą ir jį sutvarkyti.

Kur dėti jau surinktas atliekas?

Bendrai Lietuvoje atliekų surinkimo infrastruktūra yra išvystyta tikrai labai gerai, todėl problemų dėl jų teisingo sutvarkymo kilti neturėtų. Keletas patarimų, planuojantiems šiukšlių rinkimo iniciatyvas:

1. Apie surinktų atliekų išvežimą reikėtų pagalvoti iš anksto. Suplanuokite atliekų savarankišką išvežimą.

2. Rūšiuoti yra labai svarbu. Patogiausia tai daryti renkant šiukšles į skirtingų spalvų maišus arba visiems bendrai išrūšiuoti jas renginio pabaigoje. Pastaruoju atveju, tai ne tik didina bendrystę, bet ir suteikia vertingų žinių apie rūšiavimą.

3. Išrūšiuotas atliekas pristatykite į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Aikštelių žemėlapį, kontaktus rasite čia: https://www.kaunoratc.lt/kontaktai/ (skiltyje „Didelių gabaritų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelės“).

4. Didelių gabaritų atliekas (senus baldus, padangas, radiatorius ir kitas buityje susidarančias didelių matmenų atliekas) taip pat pristatykite į Kauno RATC atliekų surinkimo aikšteles.

Nemokamos tvarkymosi priemonės

Balandžio 15-20 d.* galite užsukti į vieną iš SDG padalinių ir atsiimti pirštinių ir šiukšlių maišų savo iniciatyvai nemokamai.

Dėmesio: visi atvykusieji atsiimti tvarkymosi priemonių į SDG padalinį nurodytu laiku, gaus ir simbolinę dovaną – saulėgrąžų sėklų.

*balandžio 20 d. iki 12 val.

SDG padalinys Kauno regione:

Draugystės g. 8E, Kaunas, LT 51264

Tel. (8~37) 460 066

El. paštas: kaunas@sdg.lt


Organizatorius:

„Darom kartu su SDG“ ir Kauno RATC

Organizatoriaus kontaktas:

komunikacija@mesdarom.lt

„Darom kartu su SDG“ ir Kauno RATC informacija